Terugblik opening Daktuinen

Terugblik opening Daktuinen

De officiële opening van de daktuinen op 26 april jl. was een feestelijke en warme bijeenkomst. Samenwerkingspartners spraken bevlogen over het ontstaan van dit mooie project. Vanaf het prille ontwerp tot de uiteindelijke realisatie daarvan. De laatste donatie werd symbolisch overhandigd door ABT bv, die als hoofddirectievoerder nauw betrokken was bij de nieuwbouw van het Erasmus MC.

In de tuin genoten de genodigden van een heerlijk ontbijt met live muziek. Gewoon buiten op één van de terrassen van de daktuinen. De feestelijke bijeenkomst was ook te volgen via een live video van de SocialMediaMonteur. Zij hebben ons vanaf april 2017 geholpen met het opbouwen van een mooie online community en het optimaliseren en onderhouden van de social media kanalen.

Mede dankzij onze trouwe fans op Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram hebben we de beoogde donatiedoelen en bekendheid van het project behaald. Via alle kanalen (ook offline) is zelfs meer dan het doelbedrag opgehaald, in totaal bijna 7 ton!

“Wat ben ik trots op de daktuinen! Mogelijk gemaakt dankzij allerlei grote en kleine donaties van vele donateurs. SocialMediaMonteur heeft ons uitstekend ondersteund bij onze campagne. Ook tijdens de opening van de daktuinen waren zij aanwezig om mooie beelden te schieten en verslag te leggen van het evenement!” - fundraising director Margot Bleeker.

Dank aan alle online fans die actief en enthousiast deel uit maken van onze online community. Bedankt voor jullie bijdragen in de vorm van een like, share of zelfs een donatie. Ook bedanken we SocialMediaMonteur, die ons uitstekend heeft ondersteund. Dank voor de donatie in vierkante meters daktuin. En voor het aanbieden van een after movie!

Met de realisatie van de daktuin houdt ons verhaal natuurlijk niet op. Blijf ons volgen via de verschillende kanalen van de Erasmus MC Foundation (FacebookLinkedInTwitter en Instagram) zodat we je kunnen laten zien hoe de tuin in gebruik genomen wordt en iedereen van het groen geniet. En je leest er alles over mooie nieuwe projecten binnen het Erasmus MC.

De daktuinen zijn onderdeel van de ‘healing environment’ in het nieuwe Erasmus MC. In het nieuwe ziekenhuis is veel aandacht voor licht en voor groen. Dit zie je terug in het vernieuwde Dr. Molenwaterplein, de ruime en groene Atria en natuurlijk op de daktuinen. Sinds 18 mei 2018 zijn de daktuinen toegankelijk voor patiënten, bezoekers en medewerkers van het Erasmus MC. Welkom in onze tuin.

GROEN MAAKT BETER!

 

Deel deze pagina